Alevleri söndürmeye çalışırken görüntülenen çevre gönüllüsü bir vatandaşın fotoğrafı ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

O anlar ile ilgili Rûdaw’a konuşan Salar Azerî, “Üç gündür uyumadım ve yangın söndürülünceye kadar da uyumayacağım” dedi.

Yangın bölgesinden Rûdaw canlı yayınına katılan Salar Azerî, yangının Perşembe günü saat 14.00 civarında başladığını ve halen devam ettiğini, zaman zaman kontrol altına alınsa da sıcak hava ve rüzgarın etkisi ile yeniden yayıldığını kaydetti.

Yaklaşık 56 saattir bölgede bulunduğunu ve alevler kontrol altına alınıncaya kadar da söndürme çalışmalarında bulunacağını ifade eden Azerî, yanan bölgelerle ilgili bilgileri de paylaşarak, “Yangın şu an Hincîran û Dereweran bölgeleri arasında devam ediyor. Bir yandan yangını kontrol ederken bir yandan alevlerin yayıldığına tanık oluyoruz. Söndürme çalışmalarında halk da bize yardımcı oluyor. Dün Çevre Derneği çalışanları ve halktan yaklaşık 100 kişi bize katıldı” dedi.

'Konuş, sen nerelisin' diye soran yurttaşa soruşturma 'Konuş, sen nerelisin' diye soran yurttaşa soruşturma

Salar Azerî, halka çağrıda bulunarak, “Bu orman hepimizin. Burayı korumak da hepimizin görevi. Haktan isteğim şu; hep birlikte yaşadığımız toprakları koruyalım. Çünkü bu topraklar sadece bizim değil” dedi.

Sosyal medyada viral olan fotoğraf hakkında da konuşan Azerî, “Fotoğraf dinlenme anında çekilmiş” dedi.

Salar Azerî, resmi devlet kurumlarının yeterince yangına müdahale etmediğini belirterek, “Doğal Kaynaklar idaresinden yetkililer zaman zaman geliyor; fakat başka gelen bir yetkili görmedik. Bugün bir yangın söndürme helikopteri geldi, biraz su serpti fakat yanma tehlikesi geçirdi” diye konuştu.