GÜNDEM

200 Kürtçe öğretmenin daha atanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2022 ve 2023 öğretim yılı için sadece 3 Kürtçe öğretmeni atamasının ardından Kürt Dil Hareketi atanacak Kürtçe öğretmenlerinin sayısının artırılması için kampanya başlattı. Sosyal medyada 200 öğretmenin atanması talebiyle başlatılan kampanyaya çok sayıda kişi destek verdi.

Abone Ol

IRAK

TÜRKIYE

İRAN

SURIYE

200 Kürtçe öğretmenin daha atanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı

2 saat önce

Rûdaw

PAYLAŞ

SHARE ON FACEBOOK

SHARE ON TWITTER

SHARE ON WHATSAPP

SHARE ON TELEGRAM

SHARE ON VIBER

SHARE ON MESSENGER

FAVORI LISTEME EKLE

Etiketler Kürtçe Atama #200KurdceAtama HezKurd

A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2022 ve 2023 öğretim yılı için sadece 3 Kürtçe öğretmeni atamasının ardından Kürt Dil Hareketi atanacak Kürtçe öğretmenlerinin sayısının artırılması için kampanya başlattı. Sosyal medyada 200 öğretmenin atanması talebiyle başlatılan kampanyaya çok sayıda kişi destek verdi.

HezKurd öncülüğünde #Kurdceye200EkAtama etiketi ile başlatılan kampanya, sosyal medyada ilgi gördü.

HezKurd Sözcüsü Barij Celali, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda siyasi partilerde görev yapan üst düzey Kürt politikacılara sadece 3 Kürtçe öğretmen atanması hakkında ne düşündüklerini sordu.

Gelecek Partisi'nin kurucu üyesi ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Cuma İçten, bir tweet ile HezKurd Sözcüsü Celali’ye yanıt vererek, Gelecek Partisi olarak bu kampanyayı desteklediklerini ve Kürtçe için en az 200 öğretmenin daha atanması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Rûdaw bültenine katılan Barij Calali, amaçları doğrultusunda tüm taraflarla iletişim kurduklarını belirterek, "Bu faaliyetler sayesinde dil konusu normalleşerek Türkiye'nin gündemine giriyor. Kürt ve Türk partileri daha çok dil sorunuyla meşgul hale geliyor” dedi.

Celali, 200 Kürt öğretmenin atanması için MEB’e taleplerini ilettiklerini, konunun görüşüldüğünü ve gerekli görüldüğünü ancak fiiliyatta herhangi bir adım atılmadığını, bunun siyasi bir kart olarak kullanıldığını söyledi.

Bu yılın Temmuz ayı başında Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) tarafından sosyal medyada #Kurdceye200EkAtama hashtag'i ile başlatılan kampanya kısa sürede büyük ilgi görmüş ve TT olmuştu.

MEB bu yıl, 175 Arap dili ve edebiyatı, 1004 İngilizce ve 1 Almanca öğretmeni kontenjanı belirledi.

Ancak 20.000 kotadan sadece 3'ü Türkiye'de konuşulan ikinci dil olan Kürtçe için ayrıldı.