Tunç, ceza adaleti sistemiyle ilgili köklü mevzuat değişiklikleri ve düzenlemeler yapacaklarını vurguladı. "Geciken adalet, adalet değildir" ifadesiyle yargılamaların hızlanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde ceza adalet sisteminin güçlendirilmesine yönelik yeni adımlar atacaklarını duyurdu.

Tunç, son yıllarda kanunların güncellenmesi için üç Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlandığını ve dördüncüsünün de yolda olduğunu belirtti. Yeni düzenlemelerin, suç işlenmesini önlemeye yönelik etkinliği artıracağını ifade eden Tunç, soruşturma ve kovuşturma aşamalarını güçlendirecek önemli değişikliklerin yapılacağını aktardı.

Ayrıca, infaz aşamasıyla ilgili de bilgi veren Tunç, suçlunun ıslahı ve topluma yeniden kazandırılması için tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu’ndan Zorla Getirilme Kararına Yanıt: “Hodri Meydan!” Kılıçdaroğlu’ndan Zorla Getirilme Kararına Yanıt: “Hodri Meydan!”

Kadına yönelik artan şiddet konusuna da değinen Tunç, bu durumun kırmızı çizgi olduğunu belirterek, "Kadınlarımızı korumalıyız. Kadına şiddet, bizim için kabul edilemez bir durumdur" dedi. Bu konuda kanunlarda değişiklikler yaparak, kadına karşı işlenen suçların cezalarını ağırlaştırdıklarını ifade etti.

Tunç, "Kadına karşı işlenen kasten öldürme suçları için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası uygulanacak. Müebbet yetmez" diyerek, kadına şiddeti önlemek amacıyla yasal düzenlemeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Çocukların korunmasına yönelik de benzer önlemler alacaklarını belirten Tunç, "Bu konuda toplumsal bir mücadele vermeliyiz" diye ekledi.

Kaynak: artıGerçek