Bakan Tunç'un açıklamasına göre, İstanbul'da bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanarak, insan sağlığına uygun olmayan koşullarda hizmet verdiğine yönelik CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarı sonucunda, 21 Mart 2023 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Şenyaşar Ailesi Davasında Mahkeme, Tutuklu Sanıkları Tahliye Etti Şenyaşar Ailesi Davasında Mahkeme, Tutuklu Sanıkları Tahliye Etti

Bu süreçte toplamda 47 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 22’si tutuklandı. Bakan Tunç, 16 Ekim 2024 tarihinde bu şüpheliler hakkında iddianame hazırlandığını ve yargılama sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı'nın tehdit edilmesiyle ilgili ayrı bir soruşturmanın başlatıldığını ve bu çerçevede 8 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 5’inin tutuklandığını ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktardı. Tunç, her iki soruşturmanın da titizlikle sürdüğünü vurguladı.

Bu açıklamalar, toplumda derin bir üzüntü ve endişe yaratan bu olayların aydınlatılması ve adaletin sağlanması yönünde atılan adımları göstermektedir.

Kaynak: ANKA