Baz istasyonu tespitlerinin devam ettiğini, kamera görüntülerinin TÜBİTAK'a gönderildiğini belirten Tunç, "Özellikle teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar da söz konusu" dedi. Tunç, soruşturma kapsamında 12 tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişi olduğunu, 268 kişinin ifadesinin alındığını kaydetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 19. Uluslararası Adli Tıp Günleri'nin açılışına katıldı.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Şu anda elde edilen deliller var, veriler var, ifadeler var, ifadelerdeki çelişkiler var. Yeniden ifadeler alınabiliyor" diyen Tunç, "Soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişi var. 27'si şüpheli olması üzere, 241'i tanık olmak üzere bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi alındı" bilgisini verdi.

Komisyon tutanaklarında her dil serbest, Kürtçe yasak! Komisyon tutanaklarında her dil serbest, Kürtçe yasak!

Birtakım DNA tespitlerinin olduğunu kaydeden Tunç, "Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var. Gerek jandarma kriminal laboratuvarlarının, gerekse Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın elde ettiği veriler var" ifadelerini kullandı.

BAZ İSTASYONU TESPİTLERİ DEVAM EDİYOR

Tunç, şöyle devam etti: "HTS kayıtları var, geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş, bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit ediliyor. Cinayet mahallinde kimlerin olduğuna yönelik baz istasyonu tespitleri ve baz çakışmaları ile ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor."

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TÜBİTAK'A GÖNDERİLDİ

Tespit edilen kamera görüntülerinin olduğunu kaydeden Bakan Tunç, "Bu görüntüler TÜBİTAK'a gönderildi. TÜBİTAK tarafından bir inceleme yapılıyor. Oradan da hem ses, hem de görüntü anlamında tespit edilen bazı evlerden elde edilen kameralarla ilgili TÜBİTAK'la da bir çalışma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"KAMUYOUNA YANSIMAYAN BAZI HUSUSLAR SÖZ KONUSU"

"Gizlilik kapsamında özellikle teknik veriler ve delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan bazı hususlar da söz konusu" ifadesini kullanan Tunç, "Tabii ifadeler avukatlar tarafından kamuoyu ile paylaşıldığında da o ifadelerden yola çıkarak birtakım yorumlar, tespitler yapılabiliyor. Burada soruşturma gizli, soruşturmanın selameti açısından özellikle farklı yorumlara neden olabilecek hususlardan kaçınmak gerekiyor" diye konuştu.

"ÇOK UZUN SÜRMEZ"

Tunç, açıklamasında şunları kaydetti: "Narin evladımızın katilleri mutlaka bu soruşturma kapsamında tespit edilecek ve yargı karşısına çıkarılacak. Çok uzun sürmez. Bu anlamda açılacak bir davada, yargılama neticesinde onun katil ya da katiller yargı huzurunda, millet huzurunda hesap verecekler."

Kaynak: Birgün