7 Ekim tarihinde, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının yıldönümü anıldı.

Img 1109

Yüksekova'daki T-1 Tünelinde Asfaltlama ve Aydınlatma Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında Yüksekova'daki T-1 Tünelinde Asfaltlama ve Aydınlatma Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında

Açıklamaya; Kaya’nın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı İsmail Demirci, Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu Başkanı Nihat Gür ile partinin kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

İlk olarak, Filistin’de yaşanan katliama dair slayt gösterimi yapıldı. Ardından konuşan Zeydin Kaya, "Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırısının birinci yılında bir araya geldik. Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha kabul etmiyor ve bu davayı savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

Img 1147

Kaya, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna dönüştüğünü belirtti. "İsrail, işlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim’i bahane ediyor," diyen Kaya, bu tarihin aslında İsrail’in katliam ve soykırım makinesinin hız kazandığı bir dönem olduğunu ifade etti.

Kaya, "Bir yıl içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil, İsrail’in acımasız saldırılarında hayatını kaybetti. Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı; 77 yıllık bir işgal ve zulüm tarihinden bahsediyoruz," şeklinde konuştu.

Uluslararası kurumların bu durumu durdurma çabalarına değinen Kaya, birçok Batılı devletin İsrail’i kınama cesaretini bile gösteremediğini ifade etti. "Bugün, bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur," dedi.

Img 1123

Kaya, İsrail’in tavrını Nazi Almanyası’na benzeterek, "İsrail, soykırımcı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Bugün, tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir. Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin’in haklı davasını her zaman savunacağını belirten Kaya, "Filistin, sadece bir coğrafya ya da bir halkın mücadelesi değildir; bu, tüm insanlığın vicdan davasıdır," diyerek sözlerini tamamladı. Açıklamanın ardından, Filistin katliamını anlatan fotoğraf sergisi gezildi.

Img 1117