GÜNDEM

AK Parti'den Noterlik Kanunu'nda Değişiklik Öngören Teklif: 12 Kanunda Revizyon

AK Parti, Noterlik Kanunu'nun da aralarında bulunduğu 12 kanunda değişiklik öngören 23 maddelik bir teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu. Bu teklif ile noterlik sistemine esnek çalışma modeli getirilmesi hedefleniyor.

Abone Ol

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklif hakkında yaptığı açıklamada, “Noterlere esnek çalışma düzeni getiriyoruz. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin geçmiş dönemde verdiği iptal kararları da yeniden düzenlenecek” dedi.

Öte yandan, teklifte yer alan düzenlemelerle Türk Ceza Kanunu'na yeni bir suç tanımı eklenerek casusluk eylemleriyle daha etkin mücadele edilmesi amaçlanıyor. Yapılacak değişiklikle, devletin güvenliği ve iç veya dış siyasal yararları aleyhine, yabancı bir devlet ya da organizasyonun çıkarları doğrultusunda suç işlenmesi yaptırıma bağlanacak.

Bu yeni suçun cezası, üç yıldan yedi yıla kadar hapis olacak. Suçun faili, bu suçtan ve işlediği diğer ilgili suçlardan ayrı ayrı cezalandırılacak. Teklifin detaylarının ilerleyen günlerde tartışılması bekleniyor.