GÜNDEM

Amasra'da maden ocağında patlama: Yer altında işçiler var

Amasra'da bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama yaşandı. AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Bağımsız Maden İş sendikası 15 işçinin kurtarıldığını duyurdu.

Abone Ol

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi.

Yer altındaki madencileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi. Valilik tarafından olaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

AFAD: PATLAMA TRAFO KAYNAKLI

AFAD'dan yapılan açıklamada Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi yer aldı.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ: 15 İŞÇİ KURTARILDI

Patlama ile ilgili Bağımsız Maden İş'ten yapılan paylaşımda 300 metre kottaki patlama sırasındaki vardiyada 90'a yakın işçinin olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca 15 işçinin kurtarıldığı da belirtildi.

MADEN OCAĞINDAN ÇIKAN İŞÇİ: NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Bartın Valisi Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne giderek maden ocağından kendi imkanıyla çıkan bir işçi ile konuştu.

İşçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

amasrada-maden-ocaginda-patlama2-8418-dhaphoto1.jpg

İŞÇİLER ÇIKARILIYOR

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları maden ocağına ulaştı. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi.

amasrada-maden-ocaginda-patlama2-8418-dhaphoto2.jpg

Maden işçilerini kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tugay Yıldız isimli Twitter kullanıcı, babasının da yer altından kurtarılan işçiler arasında olduğunu ancak çok sayıda işçinin hala kurtarılmayı beklediğini yazdı.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine gidiyor.

CHP HEYETİ DE YOLDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bartın Amasra’da meydana gelen patlamayı incelemek üzere heyet oluşturuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, gelişmeleri yerinde takip etmek üzere patlamanın yaşandığı Amasra'ya gidiyor.