GÜNDEM

Amed’de Özgürlük İçin Binlerce Kişi Bir Araya Geldi

Amed’de “özgürlük” mitingi için Ofis Semti'ndeki Göçmenler Caddesi ve Eski Hal Kavşağı'nda binlerce kişi toplanmaya başladı.

Abone Ol

Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecek miting, “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’te buluşuyoruz” sloganıyla düzenleniyor.

Miting öncesinde Amed’in çeşitli noktaları zırhlı araçlarla ablukaya alındı; İstasyon Meydanı başta olmak üzere birçok cadde ve sokak kapatıldı. Ancak yurttaşlar, çeşitli noktalarda bir araya gelmeye devam etti. DEM Parti milletvekilleri ve diğer katılımcılar, Bağlar ilçesindeki Fatih Mahallesi'nde bulunan Göçmenler Caddesi'nde toplandı. Katılımcılar, buradan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüşü engellemeye çalışırken, kalabalıktan yükselen sesler "Ne yaparsanız yapın bu halk yürüyecek. Engel olamazsınız" şeklinde oldu.

Yenişehir ilçesinde de benzer bir kalabalık oluştu. Ofis Semti'ndeki AZC Plaza önünde toplanan yurttaşlar, burada açıklama yapması beklenen milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarını bekliyor. DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da bu açıklamaya katılması planlanıyor.

Bir diğer buluşma noktası olan Eski Hal Kavşağı’nda, burada toplanan kitle de polis ablukasıyla karşılaştı. DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, polislere tepki göstererek, “Bu kadar barikatı kadın katledenlerin önüne kurmadınız” dedi. Vekiller, yurttaşlarla birlikte ara sokaklarda yürüyüşe devam etti.

Mitingin ruhu ve katılımcıların kararlılığı, Amed sokaklarında hissedilmeye devam ediyor.