NTV’de yer alan habere göre, Özkaya, sürecin uzamasıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, raporun henüz tamamlanmadığını ve gecikmenin bu geniş kapsamlı dosya sayısından kaynaklandığını ifade etti. Bazı dosyaların hala yargı aşamasında olduğunu vurgulayan Özkaya, raportörün gerekli güncellemeleri yapmaya devam ettiğini aktardı.

Siyasi Partilere Güven Sarsıldı: Katılımcıların Yüzde 38'i Siyasi Partilere Güvenmiyor" Siyasi Partilere Güven Sarsıldı: Katılımcıların Yüzde 38'i Siyasi Partilere Güvenmiyor"

Can Atalay Kararı Üzerine Açıklamalar

Özkaya, Can Atalay kararı sonrası Yargıtay ile yaşanan yetki tartışmasına da değinerek, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yeni bir mekanizma oluşturulduğunu söyledi. "AYM’nin kararları Yargıtay’da içtihat değişikliğine neden olacaksa, dosya ile ilgili Yargıtay’ın görüşü alınıyor" diye konuştu. Can Atalay ve Gezi Davası ile ilgili sorulara yanıt veren Özkaya, dosyaların incelemeye hazır hale geldiğinde gündeme alınacağını ve bunun "çok uzun sürmeyeceğini" kaydetti.

Sokak Hayvanları Yasası Üzerine

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptali istenen Sokak Hayvanları Yasası hakkında da konuşan Özkaya, raportöre talimat vererek bu konuya yoğunlaşmasını istediğini belirtti. "Elindeki dosyaları bir kenara bırakıp bu dosyaya odaklanmasını istedim" diyen Özkaya, rapor tamamlandığında konunun hemen gündeme alınacağını ve kamuoyundaki tartışmaların son bulacağını vurguladı.

Kaynak: Duvar