Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede saldırıyı kınadı ve "4 şehidimiz var, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Terör Saldırısı" Olarak Nitelendirdi İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Terör Saldırısı" Olarak Nitelendirdi

Aw314471 10 860X505

Saldırı, TUSAŞ tesislerinin önünden silah ve patlama sesleri duyulması üzerine gerçekleşti. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı şiddetle kınayarak, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Tarsu 860X505

İletişim Başkanlığı, TUSAŞ tesislerinde yaşananlarla ilgili resmi açıklamaların dikkate alınmasını ve asılsız iddialara itibar edilmemesini belirtti. Ayrıca, RTÜK Başkanı Şahin, saldırı sonrası ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını duyurdu.

Bu menfur saldırı, Türkiye'nin savunma sanayiine yönelik ciddi bir tehdit olarak değerlendiriliyor ve olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırılması bekleniyor.

Kaynak: İHA