Yatırım ve danışmanlık şirketi Empower, "Para mutluluğu satın alır mı?" sorusu yanıtını aramak için bir anket düzenledi. "Finansal Mutluluk Raporu" kapsamında, 18 yaş üstü 2 bin 34 Amerikalıya finansal güç ile mutluluk arasındaki ilişki soruldu.

Katılımcıların yüzde 59'u, 'paranın mutluluğu satın alabileceğini' düşündüğünü söyledi. “Para mutluluğu satın alabilir mi?” sorusuna, Y kuşağının yüzde 72’si, Z kuşağının ise yüzde 67’si 'evet' cevabını verdi.

Katılımcıların yüzde 73'ü ise, finansal sorunlar yaşadığını bildirdi.

Finansal beklentilerin karşılanmasının mutluluk üzerindeki etkisi de soruldu. Buna göre, katılımcıların yüzde 67’si 'faturaları zamanında ödeyebilme', yüzde 65’i 'borç olmaması', yüzde 54’ü 'lüks tüketim ihtiyaçlarının endişesiz karşılanması', yüzde 45'i 'ev sahibi olma' halinde mutlu olabileceklerini dile getirdi.

Katılımcıların yüzde 81'i enflasyon, yüzde 66'si faiz oranları ve yüzde 32'si öğrenci kredileri gibi ekonomik baskılar nedeniyle 'refah duygusunun azaldığını' aktardı.

TBMM, 275 Yeni Personeli Canlı Yayında Gerçekleştirilen Kura İle Açıkladı TBMM, 275 Yeni Personeli Canlı Yayında Gerçekleştirilen Kura İle Açıkladı

ABD'lilerin yarısı borçlu olduğunu, yüzde 36'sı '500 doların üzerindeki öngörülemeyen bir harcamayı gerçekten endişelenmeden karşılayamayacağını' söyledi.

Ankete göre, 'finansal mutluluğun maliyeti' ise 1.2 milyon dolar.

Her 10 kişiden 7'si daha fazla paranın sorunlarının çoğunu çözeceğine inansa da, katılımcıların üçte biri 15 bin doların 'hayatlarında anlamlı bir etki yaratacağını' aktardı.

Maaş söz konusu olduğunda, Amerikalılar mutlu olmak için yılda 284 bin 167 dolara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Cinsiyete göre dağılım ise değişiklik gösteriyor. Buna göre erkekler yılda 381 bin dolar, kadınlar ise 183 bin dolara 'ihtiyaç duyduğunu' belirtiyor.

Katılımcıların yüzde 64'ü ise, 'finansal sıkıntılarının olmaması halinde yarın işi bırakacağını' aktardı.