MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 20. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"nde konuşuyor.

DEM Parti'den Devlet Bahçeli ile tokalaşma çıkışı: "Diyalog ve Müzakere Türkiye'nin İhtiyacı" DEM Parti'den Devlet Bahçeli ile tokalaşma çıkışı: "Diyalog ve Müzakere Türkiye'nin İhtiyacı"

MHP lideri Bahçeli, TBMM açılışında DEM Partili milletvekillerinin elini sıkmasına ilişkin konuştu. Bahçeli, "Erdoğan'ın çağrısına adım atmak bana düşen bir görev" dedi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

MECLİS'TE İSRAİL OTURUMU: TBMM'nin almış olduğu karar yerindedir. Soykırımın yaşandığı dönemde TBMM'de değerli milletvekillerine ilgili bakanların vereceği bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunmak kanaatimce hayırlı olacaktır.

SİNAN ATEŞ DAVASI: MHP ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, itibarsızlaştırılması için bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim. MHP'nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranışlarda bulunmuşlardır. Her davada her konuda başta Osman Kavala vs olmak üzere adalet iddiasında bulunanlar, ne olduğu henüz açıklanmamış mahkeme sürecinde televizyon ve kadrolarla MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir değildir. Ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Üzücü bir davranıştır.

DEM PARTİ'YLE TOKALAŞMACumhur İttifakı'nın bileşeni olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını desteğimizi gösterdik. Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir. Bu bir insani görevdir. Başka anlamlar çıkarılmamalıdır. MHP bir adım atmazsa başkalarından da adım beklenmez. Gerginlik yaratmanın gereği yoktur.

Kaynak: Duvar