İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz hafta Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 109. Genel İdare Kurulu toplantısında kamuoyuna açık bir açıklama yaptıktan sonra basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu özel görüşmede Yerlikaya’nın MÜSİAD üyeleriyle baş başa bir toplantı yapması ve katılımcılara telefonlarını kapattırması dikkati çekti.

Anter Anter babası Musa Anter'in ölüm yıl dönümünde yaşamını yitirdi Anter Anter babası Musa Anter'in ölüm yıl dönümünde yaşamını yitirdi

ALİ YERLİKAYA NE SÖYLEDİ?

Sözcü'nün aktardığı habere göre, Yerlikaya, düzenli göçmenlerin kayıtları ve çalışma izinleri üzerinde çalıştıklarını belirtti ve bu konuda iş adamlarına güvence verdi. Sorunun çözülmesi için 35 günlük bir süre isteyen Yerlikaya, bu süre sonunda iş adamlarının önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

MÜSİAD BAŞKANI DOĞRULADI

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Yerlikaya’nın açıklamalarını doğrulayarak, iş adamlarının çalışma koşullarıyla ilgili sorunların dile getirildiğini ve Bakanın düzenli göçmenlerin kayıtlı şekilde çalışma izni almasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Telefonların kapatılması konusuna ise Asmalı, bakanın açıklamalarının yanlış anlaşılmasını ve kaydedilmesini istemediği için böyle bir önlem aldığını, gerekli açıklamaların zamanı geldiğinde yapılacağını söyledi.

Kaynak: Duvar