Barış Anneleri İnisiyatifi

İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi, 82 yaşındaki Makbule Özer ve Özgür Basın’a yönelik saldırılara ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda, “Jin jiyan azadî” ve “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı.

Makbule Özer'i Tahliye Edin

Barış Annesi Behiye Yalçın, ülkede adaletin yok edildiğini belirterek, “Makbule anne 82 yaşındadır. Cezaevine götürdüklerinde yürümekte bile zorlanıyordu. Bu yapılanın ne kanunda yeri var ne de adalette. Bu yaşlı, hasta anneleri cezaevlerine götürerek onlara işkence ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Eğer adalet varsa herkese uygulanmalı, sadece çetelere, hırsızlara değil. Türkiye’de Kürt halkı için adalet yok. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da yok. Bütün dünya Kürtler için adaleti kaldırmış. Zulmü, zoru, ağlamayı Kürtlere reva görmüş” dedi.

Özgür Basın Halkların Sesi

Daha sonra söz alan Barış Annesi Fehime Poyraz da, baskıları kabul etmediklerini söyleyerek, tutuklanan Özgür Basın çalışanı Esra Solin Dal’ın çıplak aramaya maruz kalmasına tepki gösterdi. Poyraz, Özgür Basın’ın yanında olduklarını ve onları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Ahmet Türk'ten İlk Tepki: Barış İçin Mücadeleye Kararlılıkla Devam Ahmet Türk'ten İlk Tepki: Barış İçin Mücadeleye Kararlılıkla Devam

Barış Annesi Peyruze Kurt ise Medya Haber ve Stêrk TV’ye yapılan baskına dikkati çekerek, “Medya Haber ve Stêrk TV bizim gözümüzdür, ezilen halkların sesidir. Kirli ellerinizi Özgür Basın’dan çekin. Onlara ne kadar baskın yapsalar da sonuç alamayacaklar. Özgür Basın bizi habersiz bırakmaz. Zulüm eden ellerinizi bizden çekin, cezaevlerindeki çocuklarımızdan çekin, gazetecilerden çekin" diye konuştu. MA