Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) 32’nci yıl dönümüne ilişkin yapmayı planladığı etkinliğinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

KÜRTÇE KAMU GÜVENLİĞİNİ BOZUYOR!

Beştaş, Küçükçekmece’de yapılması planlanan konserin kaymakamlığın “Kamu güvenliği” gerekçesi ile yasakladığını paylaştı. MKM’nin son üç yılda bütün yıldönümü etkinliklerinin yasaklandığını anımsatan DEM Partili Beştaş, “İktidar grubu, her fırsatta Kürtçeyi serbest bırakmakla, Kürtçenin propaganda dili olabilmesiyle, her türlü dolaşımda özgürce kullanılabilmesiyle övünüyor ama gerçekler hiç de öyle değil yani şunu söyleyeyim: Hakikaten, 30’uncu yıla kadar kutlamalarda bir kamu güvenliği sorunu yoktu, şimdi kaymakamlıklar yeni uyandılar ve nedense Kürtçe konseri, kamu güvenliği sebebi olarak yasaklıyorlar” diyerek, tepki gösterdi.

Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin

'FÜZE SANDILAR HERHALDE'

Beştaş, daha önce kaymakamlığın verdiği kararların yargıya taşındığını ve İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi’nin verilen yasak kararını iptal ettiğini de aktardı. Beştaş, tepkisini ise şöyle sürdürdü: “Yine, geçen yıl da Kadıköy Kaymakamlığı yasaklamıştı. Yüzlerce NÇM’li bu dönemde gözaltına alındı, tüm etkinlikleri yasaklanıyor.

Açıkçası, Kürtlerin kültürüne her türlü yasak getiriliyor ama kültürü yozlaştıran her türlü etkinlik ve organizasyon da iktidar eliyle yapılıyor; Sur Yolu Festivali, Cudi Festivali bunların başında geliyor. Hakkârililer Cudi Dağı’na çıkamıyor ama iktidar partisi Cudi’de festival düzenliyor. Son olarak şunu söyleyeyim Kaymakamlığa: Yani sazı füze, bateriyi de F-16 sandılar herhâlde.”

'KÜRTÇE HER ŞEY YASAK'

Beştaş, kaymakamlıkların aldığı bu kararların halkın huzurunu kökten yok ettiğini söyledi. Beştaş, “Kürtçe tiyatro yasak, Kürtçe konser yasak, Kürtçe yıl dönümü etkinlikleri yasak ama diğer yandan da yandaki sıralardan ‘Hayır, her türlü etkinlik serbest’ diyecekler; işte, bu yalan, bu ikiyüzlülük gün gibi ortadadır.

Ben Küçükçekmece Kaymakamına buradan soruyorum: Neden yasakladınız? O ‘kamu güvenliği’ dediğiniz sadece Kürtleredir; bunu gayet iyi biliyoruz ama bu yasakları asla dinlemeyeceğiz ve tanımıyoruz” diye kaydetti.