Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtilerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin güçlenerek gelişmesinin memnuniyet verici olduğunu, üst düzey siyasi diyaloğun devam edeceğini, önümüzdeki süreçte çeşitli vesilelerle gerek bölgemizde gerekse dünyadaki meseleleri ayrıntılı bir biçimde ele almayı sürdüreceklerini belirtti" ifadeleri kullanıldı. 

'BRICS ZİRVESİ MARJINDA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER YAPILACAĞI TEYİT EDİLDİ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'in doğum gününü de tebrik ettiği bilgisi verilirken, Kremlin de Putin-Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Kremlin'in açıklamasında, iki liderin Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldığı ifade edildi. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kremlin, Erdoğan ve Putin'in bu ay Rusya'nın Kazan kentinde yapılacak olan BRICS Zirvesi marjında yüz yüze görüşmeler yapılacağını da teyit etti. Kremlin'in açıklamasında da Erdoğan'ın Putin'in 72'nci doğum gününü kutladığı bilgisi verildi. 

Özgür Özel'den İsrail Tehdidine Yanıt: "Söylenmeyeni Açıktan İfşa Ederim!" Özgür Özel'den İsrail Tehdidine Yanıt: "Söylenmeyeni Açıktan İfşa Ederim!"

BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim 2024 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek. Geçen ay basına yansıyan haberlerde ve Rusya'dan yapılan açıklamalarda Türkiye'nin BRICS üyeliği için resmen başvuru yaptığı bilgisi verilmişti.

Kaynak: Duvar