Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı direniş sürüyor.

whatsapp-image-2023-08-06-at-12-44-03.jpeg

Direnişin 16’ncı günü olan bugün saat 14.00’te 'Akbelen Büyük Buluşması' düzenlenecek. İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan çağrıya kulak veren ekolojistler, kesim alanına sınır olan nöbet bölgesini sabahın erken saatlerinden itibaren doldurmaya başladı.

Akbelen'de düzenlenecek buluşmaya İstanbul, İzmir başta olmak üzere Denizli, Aydın ve Muğla merkez ile ilçelerinden gelenleri üç ayrı noktada jandarma karşıladı. Güvenlik sorgulamasının ardından alana girenler heyecan ve coşkuya neden oldu. Sıcaklığın artmasına rağmen, kesilmemiş ağaçlar altına oturanlar Siya Siyabend grubunun solisti Bizon Murat eşliğinde şarkılar söyledi.

Apê Musa katledileli 32 yıl oldu: Geleneği sürüyor Apê Musa katledileli 32 yıl oldu: Geleneği sürüyor

Bariyerlerle çevrili alanın diğer tarafında ise güneşten korunmak için çadırların içinde bekleyen kolluk gücü bulunurken, iş makinelerinin kesim sahasında yürüttüğü çalışmalar devam etti.

Kuş seslerinin, böcek cıvıltısının bütün sesleri bastırdığı Akbelen'in tepesinde yalnızca yükselen tozlar dikkat çekti.

'AKBELEN'DEN CUDİ'YE ÊDÎ BESE!'

Akbelen'de İzmir'den gelen otobüslere beş kere GBT yapıldı. Nöbet alanına gelen kitleye bir kez daha GBT yapılmak istenince gerginlik yaşandı. Kitle "Akbelen'den Cudi'ye êdî bese" sloganı attı.

Ören-Milas yolunda yapılan insan zincirinin ardından nöbet alanına dönen binlerce insan, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıktan sonra buluşmayı sonlandıracak.