Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Cengiz Çiçek, DEM Parti Germencik İlçe Eşbaşkanı Nihat Demir’in iş cinayeti sebebiyle ölmesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a sordu.

Çiçek, iş cinayetlerinin hükümetin işçi sağlığı ve iş güvenliği konusundaki yetersiz politikaları ve aşırı kar hırsına dayalı üretim düzeni ile rutin haline geldiğini söyledi.

Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına şu soruları sordu:

1) DEM Parti Germencik İlçe Eş Başkanı Nihat Demir’in çalıştığı fabrikanın çatısından düşerek yaşamını yitirmesine yönelik bir soruşturma başlatılmış mıdır? Akıbeti nedir? Başlatılmamışsa gerekçesi nedir?

2) Söz konusu fabrikanın işçi sağlığı ve iş güvenliğine dair denetimi en son ne zaman yapılmıştır? Bu denetimin sonucu nedir?

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye Resmi Ziyarette Bulunacak IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye Resmi Ziyarette Bulunacak

3) Türkiye’de iş cinayetlerinin önlenmesi adına hangi somut adımlar atılmaktadır ve bu adımların uygulanabilirliği ne ölçüde denetlenmektedir?

4) İş cinayetlerinin çoğunun aşırı kar hırsı nedeniyle gerçekleştiği göz önüne alındığında, işverenlerin bu konudaki sorumluluklarını denetleyen etkin bir mekanizmanın kurulması planlanmakta mıdır?

5) İşçi ve emekçilerin sömürüye ve önlenebilir ölümlere açık hale getirilmesinin siyasi sorumluluğu kimdedir?

DEM PARTİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Öte yandan DEM Parti sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Germencik İlçe Eş Başkanımız ve mücadele arkadaşımız Nihat Demir'i bugün iş cinayetinde yitirdik. Ailemizin ve halkımızın başı sağolsun. Açlığa ve yoksulluğa mahkum edilen halkımızın, aşırı kar hırsı nedeniyle rutinleşen iş cinayetlerinde yitip gitmesine seyirci kalmayacağız. İş cinayetlerinin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: artıGerçek