GÜNDEM

CHP, Barış Pehlivan için harekete geçmişti: Adalet Bakanı Tunç, heyetin görüşme talebini reddetti

CHP, beşinci kez cezaevine girecek olan gazeteci Barış Pehlivan için Adalet Bakanı Tunç ile görüşme talebinde bulundu. Pehlivan için bir araya gelmek istediği Tunç, görüşmeyi iptal etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) beşinci kez cezaevine gireceğini duyuran gazeteci Barış Pehlivan için harekete geçti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır başkanlığındaki heyet bugün saat 12.00'de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşüleceği aktarıldı. Fakat, CHP heyetinin Barış Pehlivan için bir araya gelmek istediği Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görüşmeyi iptal etti.

Heyet görüşme olması durumunda saat 13.30'da TBMM Ana Bina Toplantı Salonu'nda basın toplantısı yapacaktı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Barış Pehlivan, 2 Ağustos'ta Cumhuriyet'te yayımladığı '5' başlıklı köşe yazısında beşinci kez cezaevine gireceğini duyurmuştu.

31 Temmuz’da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduğunu belirten Pehlivan, Bakırköy İnfaz Hâkimliği’nden çıkacak karara göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini söylemişti.

Pehlivan'ın denetimli serbestlik talebi de reddedilmişti. Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz ise sosyal medya hesabından, "Cezaevi Müdürlüğü bu Kanunun uygulanma şartlarını göz ardı etmiş; Barış Pehlivan hakkında uygulamayacağız demiş. Kendisini Kanun Koyucunun yerine koymuş" demişti. Maylore