CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri kapsamında Ankara'da düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüşü'ne katıldı.

Yürüyüşün ardından gençlere hitap eden Özel, "Son yapılan seçimlerde gazinin partisi 47 aradan sonra birinci parti olmuştur" dedi. Bu başarının sırrının tartışıldığını söyleyen Özel, şöyle devam etti:

Bakan Kira'da Yüzde 25 Sınırı Açıklaması: Meclis'in Kararına Bağlı Bakan Kira'da Yüzde 25 Sınırı Açıklaması: Meclis'in Kararına Bağlı

'CHP PM'NİN YAŞ ORTALAMASI 43'TÜR'

"Bana soruyorlar nasıl yaptınız diye. 1980 darbesi siyasi partilerin 1980 sendikaların örgütlenmenin bilhassa solun üzerinden talepleriyle geçti. O günden bugüne siyaset kalesinin başarı kapısını partimiz bir türlü aşamıyordu. Üzerinde 3 koca kilit vardı. Biz partimiz kongresinden değişim sloganıyla genç dinamik kadrolarla çok sayıda genç ve kadın arkadaşımızla birlikte yetkiyi aldıktan sonra oturduk önümüzdeki duruma baktık. Buradan bir kez daha hatırlatmak isterim ki CHP'nin PM'nin yaş ortalaması 43'tür. CHP'nin MYK'nın yaş ortalaması 46'dır. CHP'de MYK'da 18'i gölge kabinede bakan 1'isi cumhurbaşkanı yardımcısı, 18 genel başkan yardımcısı görevlidir. Sarayın yaptığı görevlendirmede 17 erkek bakan sadece 1 kadın bakan varken, o da çok önemlidir ama aileden sorumlu bakanken. Yani kadınlara mesaj sen ancak aileden çocuktan anlarsın, yaşlıya bakmaktan anlarsın, dışişleri, kültür sanat senin işin değil diyen anlayışa karşı CHP MYK'sında 18 bakanın 9'u kadın 9'u erkektir. İşte bu ekiple oturup tartıştık. Siyaset kalesinin başarı kapısı 50 yıldır kapalı, üzerinde kilitler asılı nasıl açarız dedik. Dedik ki o anahtarlar buralarda bir yerlerdedir.

31 Mart akşamı söyledim, herkes kafasına göre bir beka sorunu tarif ediyor. Bir ülkenin esas sorunu işgal tehlikesi değildir. Çünkü bu ülke işgal edilmeye kalktığında kimin ne tavır koyduğunu biliyoruz. Bugün beka sorunu var diyenler çok övündüklerine baksınlar işgal kuvvetleri İstanbul'a gelince o işgal donanmasına kırmızı halıları sererken onları saraylarda ağırlarken, sıkışınca Yıldız Sarayından İngiliz zırhlısına kaçarken bizim peşinden gittiğimiz yanındaki yavere geldikleri gibi gidecekler diyordu.

Gerçek beka sorunu şudur. Bir ülkedeki 4 gençten 3 tanesi imkanı bulursam yurt dışına giderim bir daha dönmem diyorsa beka sorunu oradadır." (ANKA)