Iğdır’da yaşayan B.A.; 2023’te, 14 yaşındayken 6 erkeğin cinsel istismarına maruz kaldığını ve fuhuşa sürüklendiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından F.A., O.B., V.G., B.Y., M.A. ve A.B. isimli erkekler gözaltına alınarak tutuklandı.

DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, Cep Telefonu Faturalarındaki Yüksek Zamları TBMM'ye Taşıdı DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, Cep Telefonu Faturalarındaki Yüksek Zamları TBMM'ye Taşıdı

B.A. ise koruma altına alındı. 

Bugün Iğdır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti tutuklu yargılanan dört kişi hakkında tahliye kararı verdi.

'DAVUL ZURNAYLA KUTLUYORLAR'

Mağdur B.A.'nın babası Salih Aydemir, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada “Burada hukuksuzluk var. Çok yalnızım. Bana yardım edin. Tahliye olanların evlerinin önünde davul zurna ile kutlama yapılıyor” dedi.

Ne olmuştu? 

Iğdır’da yaşayan B.A., 27 Eylül 2023’te Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek 5 ay boyunca 6 kişinin şantaj ve tehditle cinsel istismarına maruz kaldığını ve fuhuşa sürüklendiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturmada F.A., O.B., V.G., B.Y., M.A. ve A.B. gözaltına alındı. B.A. ise koruma altına alındı.

Hastanede yapılan muayenenin ardından hazırlanan raporda, istismar bulgusuna rastlandığı vurgulandı.

A.B., B.Y., F.A., M.A., O.B. ve V.G. hakkında aylar sonra “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 6 sayfalık iddianame hazırlandı.

İlk duruşma 21 Şubat'ta Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Kaynak: Duvar