Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla cami inşaatında incelemelerde bulunarak, İl Müftüsü Hüseyin Okuş ile proje müellifi Niyazi Zengin’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

2023 yılının Kasım ayında temeli atılan caminin kubbe kalıp işlemlerine başlanmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Hakkari Valisi Çelik, inşaatın biran önce tamamlanıp ibadete açılması için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi. Ayrıca caminin bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. İnşaat çalışanlarına da kolaylıklar diledi.

Yüksekova-Hakkari Karayolunda Heyelan: Taş ve Kaya Parçaları Yola Düştü Yüksekova-Hakkari Karayolunda Heyelan: Taş ve Kaya Parçaları Yola Düştü

Çalışmalar hakkında Vali Çelik ile Başdanışman Kışla’ya bilgi veren İl Müftüsü Hüseyin Okuş; “Caminin kubbe kalıbı yapım işlemleri başlamış bulunmaktadır. Havalar uygun olursa inşaat sezonu kapanmadan caminin kaba inşaatı ile minareyi tamamlamak niyetindeyiz. Bu güne kadar gerek Belediye Başkanlığı ile resmi kurum ve kuruluşlar ve gerekse hayır sever vatandaşlarımız inşaata desteklerini esirgemedi. Bundan sonra da esirgemeyeceklerine inanıyorum.” dedi. Caminin bu duruma gelmesinde her türlü destekte bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti.