Erdoğan: Narin’in Katledilmesi Üzerinden Aile ve Din Hedef Alınıyor Erdoğan: Narin’in Katledilmesi Üzerinden Aile ve Din Hedef Alınıyor

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenler, kılıçlarını çekerek 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı.

Teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması sonrası 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi? Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz" dedi. 

'GENÇLERİMİZİN İMANINI HEDEF ALMAKTADIR'

Konuşmasında sosyal medya ve medyayı da hedef alan Erdoğan, "Medya ve sosyal medya. İşte bu kötü emeli olan ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Tüm o içerikler sinsi bir ur gibi gençlerimizin imanını hedef almaktadır. İmanını yine en önde savunacaklar, yine sizler olacaksınız" ifadelerini kullandı.

'HAMAS MÜSLÜMANLAR İÇİN DİRENİYOR'

"Filistinliler daracık toprak parçalarına sıkıştırıldılar" diyen Erdoğan, "Dün gencecik bir evladımızı Ayşenur Ezgi Eygi'yi alçakça katlettiler. İsrail Gazze'de durmayacak. Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek. Vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Haritayla açık açık söylüyorlar. Biz onun için Hamas Müslümanlar için direniyor diyoruz. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak vatani, milli bir meseledir. İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı ve işbirliğini artırmalıdır. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak bizim için milli bir vazifedir" dedi.

SURİYE VE MISIR AÇIKLAMASI

Erdoğan, "Suriye ile attığımız yeni adımlar büyüyen yayılmacılık hattını önlemek için bir önemlidir. Biz en başından itibaren bu çağrıyı yapıyoruz. Mısır'la başlattığımız yeni süreç, Gazze'nin Filistin'in hayrına olacaktır. Bölgedeki dostlarımızın sayısını artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Duvar