Alımlar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden gerçekleştirilecek ve 13 Eylül’e kadar devam edecek. Başvurular, İŞKUR’un resmi internet sitesinden veya Alo 170 hattı ile yapılabilecek. Ayrıca İŞKUR hizmet noktaları da başvuru için kullanılabilecek.

BDDK 45 Düz Memur, Şoför ve İdari Personel Alımı Kılavuzu Yayımlandı: Başvuru Şartları BDDK 45 Düz Memur, Şoför ve İdari Personel Alımı Kılavuzu Yayımlandı: Başvuru Şartları

Hangi Pozisyonlara Başvuru Yapılacak?

Kıyı Emniyeti, belirli pozisyonlar için mühendis alımları gerçekleştirecek:

  • 3 Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti: Bu pozisyon için ilgili denizcilik fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Başvuru İŞKUR numarası: 00008518128.

  • 1 Mühendis (Bilgisayar, Elektrik, Elektronik): İlgili mühendislik bölümlerinden mezun olan adaylar başvurabilir. Başvuru İŞKUR numaraları: 00008518321 ve 00008518352.

Başvuru Şartları

  • Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti Alımı: Adayların denizcilikle ilgili fakültelerin makine, gemi makineleri işletme mühendisliği gibi bölümlerinden lisans mezunu olması gerekiyor. Ayrıca geçerli bir Uzakyol 2. Mühendis yeterliliğine ve uluslararası sertifikalara sahip olma şartı var.

  • Mühendis Alımları: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi alanlarda en az lisans mezunu olmak ve ilgili pozisyonda en az 1 yıl tecrübeye sahip olmak gerekiyor. Ayrıca, başvuru tarihi itibarıyla 36 yaşından gün almamış olma şartı aranıyor.

Özel Nitelikler

  • İkinci Mühendis: Uluslararası denizcilik kurallarına uygun sertifikalara sahip olmalı ve emekli olmamalıdır.

  • Mühendis Pozisyonları: İlgili alanda en az 1 yıllık iş tecrübesi ve SGK hizmet dökümü ile belgelendirilmiş iş deneyimi gerekmektedir.

Başvurular İŞKUR sistemine kayıtlı adaylar tarafından yapılacak olup, sürece dair detaylar ve başvuru şartları İŞKUR’un internet sitesinde yer almaktadır.

Kıyı Emniyeti işçi alımı başvuru kılavuzu için TIKLA