Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi TBMM ortak grubu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni çözüm süreci tartışmalarına değinen Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'nin jestleriyle başlayan ve Sayın Erdoğan'ın destek verdiği süreçte iki ihtimal var. Ya milli bir stratejik planlama vardır ve sorunları çözmeliyiz, ya da geçmişte olduğu gibi taktik bir manevra yapılıyordur," dedi.

Kutuplaşmaya Son Çağrısı

Davutoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, "Doğru hesap edin ve milleti birleştirin, kutuplaştırmayın," ifadelerini kullandı. Milletin kutuplaşmaktan yorulduğunu belirten Davutoğlu, terörle mücadelede birçok yöntem denendiğini ve çözüm sürecinin kamu düzenini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Tayyar'dan Destici'ye Sert Eleştiri: "Cumhurbaşkanımız da Vatan Haini mi?" Tayyar'dan Destici'ye Sert Eleştiri: "Cumhurbaşkanımız da Vatan Haini mi?"

Demokrasi ve Kamu Yönetimi Vurgusu

"Bu işin iki ayağı vardır; eksiksiz demokrasi ve tavizsiz kamu yönetimi," diyen Davutoğlu, bu iki unsurun birbirine bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, geçmişteki hataların tekrar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Demokratik hak ve özgürlükler bakımından insan haklarına duyarlı bir yaklaşım sergileyeceğiz," şeklinde konuştu.

Davutoğlu, çözüm sürecinin yürütülmesi için ilgili tarafların dikkatli olması gerektiğini ve kamu düzeninin asla bozulmaması gerektiğini de ekledi.

Kaynak: ANKA