Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Êlih’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bayındır, bu kapsamda Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER), Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER), Bahar Kültür Merkezi (BKM), Barış Anneleri Meclisi ile Êlih Belediyesi’ni ziyaret etti.

‘DÜŞMANLIĞINI TUTSAKLAR ÜZERİNDE YÜRÜTÜYOR’

Ziyaretlerde konuşan Bayındır, iktidarın kirli politikalarına dikkati çekerek, “Sistem, düşmanlığını her dönem ailelerimiz üzerinde yürütmeye çalıştı. Son 10 yıldan fazladır sistem düşmanlığını iki şey üzerinde yürütüyor bunlardan biri aileler, diğeri ise ailelerimizin içinde olduğu kurumlarımızdır. Onun için siyasiler ve halkımız hep birlikte bu kurumlarımızı sahiplenmemiz gerekir, korumamız gerekir.  Biliyoruz arkadaşlarımızın, ailelerimizin ve cezaevlerindeki siyasi tutsakların üzerinde baskılar var, sorunlar çok büyük. On binlerce Arkadaşımız cezaevlerinde. Sistem, düşmanlığını tutsaklar üzerinden yürütmek istiyor. Biliyoruz ki bu sorun bir kaç kişiyle çözülemez. Çünkü toplumun genelini ilgilendiren bir sorun var. Bunu için elimizden ne geliyorsa, bütün imkanlarımız ile yanlarındayız” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Kürt Sorununun Çözümü Meclis'tedir" CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Kürt Sorununun Çözümü Meclis'tedir"

‘KÜRT HALKI BÜYÜK DİRENİYOR’ 

Kürt halkının büyük direndiğini kaydeden Bayındır, “Bugün Kürdistan'ın her yerinde direniş var. Ama en büyük direniş ise cezaevlerinde oldu. Çünkü yıllarca devam eden bir direniş var. Bununla birlikte ailelerimiz de direniyor. Tabi buna bağlı olarak direniş de iyi bir boyuta ulaştı. Umudumuzu büyütecek direnişler var tabi ki. Sistem 2023 ve 2024 te bu direnişin sonunu getireceğini söylüyordu. Kürtlerin haklı mücadelesinin sonunu getireceğini söylüyordu. Ama umutsuz olan biz olmadık, sistem umutsuz oldu. Bizim ise başarma umudumuz büyüdü” diye konuştu.