Ayrıca, tutuklanan gazetecilerin hedef alınmasının, iktidar politikalarını teşhir etmeleriyle ilişkili olduğunu ifade etti.

İktidar Politikaları ve Gazeteciler

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Mehmet Aslan ile gazeteci Erdoğan Alayumat’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Medya kuruluşların gazetecilerin hakkını savunması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, iktidarı teşhir eden gazetecilerin hedef alındığını dile getirdi.

Beştepe'den Kobanê Davası Kararına İlk Tepki: Milli Yargımızın Kararlılığından Gurur Duyuyoruz Beştepe'den Kobanê Davası Kararına İlk Tepki: Milli Yargımızın Kararlılığından Gurur Duyuyoruz

Çıplak Arama Olayı ve Psikolojik Şiddet

MA muhabiri Esra Solin Dal'ın tutuklandıktan sonra götürüldüğü cezaevinde çıplak aramaya maruz kalmasına da dikkat çeken Gergerlioğlu, bu durumun aynı zamanda psikolojik bir şiddet olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye cezaevlerinde giderek artan çıplak arama metodu konusunda endişelerini dile getirdi.

Kürt Sorununun Sertleşme Siyaseti

Gergerlioğlu, tutuklanan gazetecilerin iktidarın Kürt sorununda sertleşme siyasetini teşhir etmeleriyle hedef alındığını belirtti. Aynı zamanda, gazetecilerin halkı aydınlatma ve haber alma hakkını sağlama görevi olduğunu vurguladı.

Yorum ve Eleştiri

Gergerlioğlu, Türkiye'de her hak arayanın terörist ilan edildiğine ve korku iklimi oluşturulduğuna dikkat çekerek, medya kuruluşlarını bu konuda eleştirdi ve gazetecilerin hakkını savunmaları gerektiğini ifade etti. MA