İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y. hakkında jet hızıyla iddianame hazırlandı. Avukatı Hüseyin Yıldız, kamu davasının açıldığını ve duruşma tarihinin 3 Eylül olarak belirlendiğini duyurdu. Yıldız, müvekkilinin tutuklu yargılanmasına karşı çıkarak, Dilruba Y.’nin derhal serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Ne olmuştu ?

Dilruba Y., İzmir'de "Tüylü mikrofon" adlı YouTube kanalında Instagram’ın erişime engellenmesini eleştirmişti. Bu eleştirilerinin ardından gözaltına alınan Dilruba Y., mahkeme tarafından tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak olan Dilruba Y.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz da reddedilmişti.

Avukat Hüseyin Yıldız, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. İtiraz sürecimizi tamamladıktan sonra mahkemenin vereceği kararı bekleyeceğiz” dedi.

Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Kaynak: Artı gerçek