Başvurular 2 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla başlıyor ve 13 Eylül 2024 Cuma gününe kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler.

Memur Maaşı Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 9. derece uzman yardımcısı olarak görev yapacak bekar bir memurun maaşı 46 bin 372 TL olarak belirlendi. Ayrıca, sendika aidatı olarak 641 TL, 1 çocuk yardımı olarak 453 TL ve eş yardımı olarak 2.063 TL ödeme yapılacak. Bu ödemelerle birlikte maaşta aylık artışlar olabilmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Kamu personeli alımı için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Buna ek olarak, adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, askerlikle ilişiği bulunmaması ve daha önce iki kez yapılan yarışma sınavlarında başarısız olmamış olması gerekiyor.

2023-2024 KPSS'den en az 60 puan almış adaylar başvuruda bulunabilir. Ayrıca, adayların en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olması şartı da aranmaktadır.

YTB Kamu Personeli Alımı! Alan Uzmanı Olma Şartları Nelerdir? YTB Kamu Personeli Alımı! Alan Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

Başvuru Süreci ve Ücreti

Başvurular, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 13 Eylül 2024 Cuma günü sona erecek. Adaylar, DİBBYS üzerinden başvurularını yapabilecekler. Ayrıca, sınav başvuru ücreti olarak 330 TL ödenmesi gerekmektedir. Bu ödeme de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Detaylı başvuru kılavuzu ve süreçle ilgili tüm bilgilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı başvuru kılavuzu için TIKLA