Kent genelinde birçok noktada dere ıslah çalışmalarını sürdüren DSİ Bölge Müdürlüğü Berçelan, Bağlar, Dağgö ve Biçer Mahallelerinden geçen Katramas Deresi'inde ıslah çalışması başlattı.

Yıllardır kenttin kanayan yarası olan Katramas Deresi Devlet Su İşleri 17 Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ıslah çalışması hız kesemeden devam ediyor.

Katramas Deresi ıslah çalışması ile birlikte derenin düzenli olarak akışı sağlanacak. Olası ani yağışlarda taşkınların önüne geçilerek insan ve çevre sağlığı için oluşabilecek tehditler giderilmiş olacak.

Bu yıl başlanan ıslah çalışması kapsamında iç açıklığı 12 metre olan Katramas Deresi’nde çift taraflı, 260 metre yüksekliğinde 230 metre uzunluğunda beton ağırlık taşkın koruma duvarı yapılıyor.

Yaklaşık 2 kilometre uzunluğu olan dere bu yıl 260 metresi tamamlandı.

Derede aynı zamanda gelen rüsubatı önlemek adına bir adet tersip bendi yapıldı.

Proje ile deredeki uyulmaların önüne geçebilmek adına ve aynı zamanda gelen rüsubatı önlemek adına üç adet kademeli ıslah sekisi gerçekleştiriliyor.

Derenin geriye kalan kısmı ise 2024 yatırım programına alınacağı öğrenildi.

Milletvekili Bartın Hakkari'deki Taşımalı Eğitim Sorunları TBMM Gündemine Taşıdı Milletvekili Bartın Hakkari'deki Taşımalı Eğitim Sorunları TBMM Gündemine Taşıdı

Yapılan ıslah çalışmasından memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri ise yıllardır kentin kanayan yarası olan Katramas dersinin ıslah çalışması ile mahallelerinde insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturan etkenler giderilmiş olacağını söylediler.

Mahalle sakinleri derenin ıslah çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.