Kaya, “Bölgemize kadar jeopolitik risklerden kaynaklı altına talebin azalmaksızın devam ettiğini görüyoruz. Dibimizde Lübnan, Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmaların bölgemizi de etkilediğini ve bu durumun insanlarda bir korku yarattığını, dolayısıyla insanların altına yöneldiğini gözlemliyoruz” dedi.

Kaya, hem düğün sezonunun başlaması hem de Orta Doğu’daki gelişmelerin altın piyasasına olan etkisini vurguladı. Tarım toplumuna özgü düğünlerin yapıldığını ifade eden Kaya, “Dönemsel olarak mahsule oranla düğünler yapılıyor ve bu nedenle altına olan talep artıyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türkiye’deki altın fiyatlarının uluslararası piyasalara göre 130 lira daha yüksek olduğunu belirten Kaya, bunun sebebinin ülkenin altın ithalatına getirdiği kısıtlamalar ve artan talepten kaynaklandığını ifade etti. Kaya, “Bu durum, piyasada fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor” diyerek, piyasalardaki dalgalanmalara dikkat çekti.

Hükümetin Kredi Kartlarından 750 Lira Kesinti Planı İptal Edildi Hükümetin Kredi Kartlarından 750 Lira Kesinti Planı İptal Edildi

Kaya’nın açıklamaları, bölgedeki ekonomik dinamiklerin ve jeopolitik gelişmelerin altın talebi üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA