TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi Kanunları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin ikinci bölümündeki iki madde kabul edildi. 

Vergi Kaçakçılığına Karşı Sert Önlem: Hazine 250 Milyon Liralık Ceza Uyguladı Vergi Kaçakçılığına Karşı Sert Önlem: Hazine 250 Milyon Liralık Ceza Uyguladı

Kabul Edilen Maddeler:

- 28. Madde: Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2,25 olarak belirleniyor. Bu oranı %1,5'e kadar indirme ve %2,5'e kadar artırma yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor.

- 29. Madde: Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltiliyor. Bu hüküm, temmuz ödeme döneminden itibaren uygulanacak.

Görüşmelere devam eden TBMM Genel Kurulu'nda DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, kullandığı argo ifadeler nedeniyle Başkanlık Divanı tarafından verilen cezayı eleştirdi. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurulun açık olduğu zamanlarda yaşanan hadiselerin disiplinle ilgili uygulamalar gerektirmesi halinde Başkanlık Divanı'nın müdahale etme zorunluluğu olduğunu belirtti. Bozdağ, Genel Kurul ara verdiğinde yaşanan olaylara dair Divan'ın işlem yapamayacağını ifade etti. "Genel Kurul'un ara verdikten sonra burada yaşanan nahoş hadiseleri kayıt altına almak için burada bir görüntünün bulunması, kayda alınması ve İçtüzük'e de hüküm konularak böyle bir hadise olduğunda bu kayıtlar tetkik edilerek ilgililer hakkında disiplin hükümlerinin uygulanması gerektiğine inanıyorum. Meclis Başkanı'mıza da bu kanaatimi ayrıca arz edeceğim." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, bugün en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL alanların sayısının 3,7 milyon, toplam emekli sayısının ise 16,3 milyon olduğuna dikkat çekti. Arı, "2002'de asgari ücret 164 TL, en düşük emekli aylığı ise 216 TL idi. En düşük emekli aylığı alan emeklilerimiz, 2002 oranlarına göre alıyor olsaydı, 12 bin 500 TL değil, 25 bin TL alacaktı." şeklinde konuştu. 

Bu kanun teklifiyle yapılan değişikliklerin emekliler ve sigortalılar üzerindeki etkileri dikkatle izlenmeye devam edecek.