IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye Resmi Ziyarette Bulunacak IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye Resmi Ziyarette Bulunacak

Erdoğan, Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde karşılaştıkları zorluklara değinerek, “22 yıl boyunca birçok engelleme ile karşılaştık. Muhalefetin ve belirli çevrelerin bu süreçte neler yaptığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Erdoğan, mega projelerin mahkemelerle engellenmeye çalışıldığını ve bazı kişilerin uluslararası yatırımcılara “gelmeyin” çağrısı yaptığını hatırlattı. “Bu ülke, paralel örgütlerin uzantılarıyla Türk ekonomisine operasyon çeken muhalefet aktörlerini gördü” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “21. yüzyıl Türkiye'sine asla yakışmayan bu zihniyetin Türk siyasetinden perte çıkartılması, ülkemizin aydınlık geleceği adına fevkalade önemli."

Erdoğan, ayrıca sosyal medyada hakaret ederek öfkesini dışa vuranlara da acıyarak baktıklarını belirtti.

Konuşmasında İsrail ile ilgili tehditlere de değinen Erdoğan, “İsrail’in kirli planlarının başarısız olması, Türkiye’nin 85 milyon olarak kenetlenmesine bağlıdır” ifadelerini kullandı. İç meselelerde bir gedik açılmasının dış politikadaki mücadelenin anlamını yitireceğini vurgulayan Erdoğan, “Gün, kardeşliğimizi güçlendirme günüdür” dedi.

Kaynak: Duvar