POLİTİKA

Erdoğan'dan Birlik ve Beraberlik Mesajı: "85 Milyon Aynı Gemideyiz"

Erdoğan "Çeşitli kışkırtmalar var" diyerek şikayetçi oldu ve "Aynı gemideyiz" ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca "milletlerin hayatında ekonomik sıkıntılar olur, siyasette tansiyon zaman zaman yükselebilir" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen "30 Ağustos Zafer Bayramı"nın 102'nci yıl dönümündeki programda konuştu. Son dönemde "kışkırtmalara" şahit olduklarını belirten Erdoğan, "85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz. Aynı geminin yolcularıyız" dedi.

"Tek yapmamız gereken iç cephemizi sağlam tutmaktır" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletlerin hayatında ekonomik sıkıntılar olur, siyasette tansiyon zaman zaman yükselebilir. 85 milyonun her konuda aynı fikirde olmasını beklemek gerçekçi değildir. Ne gelip geçici ekonomik zorlukların ne de bölgemizde çıkan gerilimlerin hiçbiri bize kalıcı zarar veremez.

İÇ KALEDE DELİK UYARISI

Millet ve devlet olarak bunların hepsine çözüm buluruz. İç kalemizde bir delik açılırsa bunu toparlamak son derece maliyetli ve meşakkatli olacaktır. Böyle bir durumda hepimiz kaybederiz. 85 milyon olarak hepimiz sıkıntı çekeriz. Milletini seven, memleketini seven hiç kimsenin kaybet - kaybet denklemine fırsat vermeyeceğine inanıyorum."

'BU OYUNA GELMEYECEĞİZ'

"Son günlerde toplumun sinir uçlarıyla oynayan çeşitli kışkırtmalara şahitlik ediyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu oyuna gelmeyeceğiz. Dilinden, kaleminden ve klavyesinden nefret akan beşinci kol aparatlarının tuzağına düşmeyeceğiz. Siyasetçiler başta olmak üzere milletimin her bir ferdinden bu konuda dikkatli olmasını, iç cephemizi sarsmaya yönelik provokasyonlar karşısında teyakkuz halinde olmasını özellikle rica ediyorum.

'AYNI GEMİDEYİZ'

Hangi mücadeleyi veriyorsak hukuk, demokrasi temelinde vereceğiz. 85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz. Aynı geminin yolcularıyız. Siyasi görüşlerimiz, inançlarımız farklı olsa da aynı vatan toprağının üzerinde yaşıyoruz. Farklılıklarımızın hiçbiri kardeşliğimizden güçlü değildir. Bu anlayışla hareket ettiğimiz sürece üstesinden gelinmeyecek hiçbir engel tanımıyoruz."