Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

CHP'ye 'Mavi Vatan' üzerinden yüklenen Erdoğan, "CHP, milletin menfaatleriyle aynı yerde durma erdemini bir kez olsun sergileyecek mi?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'MUHALEFET FİLDİŞİ KULELERE HAPSOLDU'

Muhalefetin milletin meselelerine nasıl baktığını topluma dair her konuda görüyoruz. Muhalefet fildişi kulelere hapsoldu. Milli meselelerin tamamında savrulmalar yaşadılar. Filistin direnişine terör yaftası kurmakta gösterdikleri mahareti İsrail'in vahşi katliamlarına tepki vermekte gösteremediler. Benzer basiretsizliği Mavi Vatan konusunda görüyoruz. Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir. Mavi Vatanımıza sahip çıkma noktasında en küçük geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

Savaşın bile bir hukuku vardır. Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Gazze bugün dünyanın en büyük imha kampına dönüşmüştür. Eli kanlı katiller Temsilciler Meclisi'nde ağırlanıyor, alkışlanıyor. Ben de Müslümanım insanım diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? BM Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak? Bu gidiş gidiş değildir.

'İSRAİL'İN GİTTİĞİ YOL YOL DEĞİLDİR'

Netanyahu yönetimi altında İsrail'in gittiği yol yol değildir. Bu ikiyüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir. Bugün gözünü Lübnan'a dikenlerin yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağının garantisini mi verebilir? Hamas ateşkese evet dediği halde kan döken taraf İsrail'dir. İsrail devleti gelinen noktada artık tüm insanlık için tüm dünya için tehdittir. Daha geç olmadan bu soykırım insanlığın ittifakı ile artık derhal durdurulmalıdır. Biz Netanyahu denilen caninin ne yapmaya çalıştığını farkındayız. Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yayma girişimlerini arkasındaki asıl niyeti çok iyi biliyoruz. Ne söylüyorsak bölgemizde kanın durması için söylüyoruz.

Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz ürkütmez sindirmez inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez.

PARİS OLİMPİYATLARI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnenlene ahlaksızlık karşı karşıya olduğumuz tehdidin botularını birkez daha gözler önüne sergi. Mavron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum dede gitme dedi niye dedim orada LGBT gösterisi yapacaklar dedi, o görüntüleri gösterdi tamam kızım gitmeyeceğim dedim. İnsanları birleştirmesi gereken spor etkinliği maalesef insanlığa değerlere düşmanlıkla açıldı.

Orhan Miroğlu'ndan AK Parti'ye Kritik Uyarı: "Faşizme Gidişat Var" Orhan Miroğlu'ndan AK Parti'ye Kritik Uyarı: "Faşizme Gidişat Var"

'İLK FIRSATTA PAPA'YI ARACAĞIM'

Bizim inancımızda insan yaradılmışların en şereflisidir. Paris'te yapılmak istenen insanı hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesidir. İlk fırsatta Sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım.

KATLİAMA 'EVET' DİYEN VEKİLLERE TEBRİK

Sahipsiz hayvanlar kanunu teklifini Meclis Genel Kurulu'nda kabul eden tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Başıboş köpek meselesini hükümet yerel yönetimler ve hayvanseverler ele ele vermek suretiyle kısa sürede hal yoluna koyacağız.

Kaynak: Artıgerçek