POLİTİKA

Erdoğan’dan Özgür Özel’e Tepki: Gezi Olayları İçin Özür Dilemesi Gerekenler Kimler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu adına 'özür dileyen' CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt verdi.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in verdiği bir sokak röportajının ardından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu ile 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki göstermişti.

Erdoğan'ın tepkisi sonrası Özel, "Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin" ifadelerini kullandı.

'GEZİ OLAYLARI İÇİN ÇIKIP ÖZÜR DİLEMESİ GEREKENLER VARSA...'

Özel'in Gezi üzerinden 'özür' talep etmesi üzerine Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim- Öğretim Binaları açılış töreninde yaptığı konuşma ile yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gezi olayları ile ilgili tarih ve bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir. Ağaç bahanesiyle ayaklanmanın Türkiye'ye maliyeti 1,4 milyar dolardır. Ekonomimizde en parlak dönem yaşanırken bu olayların alevlendirilmesi bir komplodur. Bir özür bahsi açıyorlar. Gezi olayları için çıkıp özür dilemesi gerekenler varsa milletin otobüsünü yakıp yıkanlardır. Gezi olayları ile ilgili çıkıp özür dilemesi gereken biri varsa, asıl özeleştiri yapması gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler AKM duvarını hakaret pankartlarıyla kirletenlerdir. Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise ve esnafa saldıranlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler, faizlerin tarihimizin en düşük seviyesine indiği IMF'e borcumuzun kapandığı başarılarla dolu bir dönemde Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkartanlardır."

'85 MİLYONUN MESULİYETİNİ TAŞIYAN İNSANLARIZ'

"Bakınız, biz siyasetçiyiz. Milletin emanetini taşıyan, 85 milyonun mesuliyetini taşıyan insanlarız" diyen Erdoğan, "Milletin hakkını, hukukunu savunmak, saldırılar karşısında milletin özellikle iradesinin namusunu korumak bizim asli görevimizdir. Hangi partiye oy verirse versin, vatandaşlarımızı oy tercihlerinden dolayı suçlamaz, iradesini asla sorgulayamaz. Yarım asrı bulan siyasi hayatımız boyunca biz bunu yaptık, inşallah bundan sonra da bu şekilde hareket etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.