Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru olan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, yurt dışına giden hekim sayısının 15 bine ulaştığını, tıp fakültesi öğrencilerinin de yurt dışı hayali kurduğunu söyledi. Çömez, “Cumhurbaşkanı’nın ‘Giderlerse gitsinler’ sözünün ardından ülkeden ayrılan doktor sayısı arttı, daha da artacak” dedi.

Turhan Çömez, Sözcü Ankara Haber Müdürü Emin Özgönül’ün sorularını yanıtladı.

Çömez, şunları söyledi:

DFG ve MKG: Hakikati yazmaya devam edeceğiz DFG ve MKG: Hakikati yazmaya devam edeceğiz

“‘Giderlerse gitsinler’ demeye devam ederseniz, sağlık çalışanlarına tepeden bakıp, hak ettiği saygıyı, özeni, özlük hakları ve değeri vermezseniz bu sorun aynen devam edecek. Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin çoğunun hayali yurt dışına gitmek ve mesleklerini orada sürdürmek.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışına çalışmaya giden hekimlerle ilgili olarak Mart 2022’de bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, ”Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz.”

Kaynak: Artıgerçek