Yerel seçimde ikinci parti konumuna düşen AKP'de 'değişim' tartışmaları sürüyor. Henüz beklenen düzeyde bir yönetim değişimi yaşanmazken, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın talebiyle yeni istifaların yaşanacağı belirtiliyor.

Fahrettin Koca'nın Görevden Alınma Nedeni Açıklandı: İşte Detaylar Fahrettin Koca'nın Görevden Alınma Nedeni Açıklandı: İşte Detaylar

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erdoğan’ın, parti üst yönetimi yerine değişim sürecinin teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatıyla Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti. Önümüzdeki günlerde hız kazanacak istifalara teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor.

KONGREYE KADAR İSTİFALAR ALINACAK

AKP üst yönetimi, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu belirtiyor. Edinilen bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AKP yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan’ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında ‘güvendiği isimlerle değerlendirme yaptığı kulislerde konuşuluyor.

Kaynak: Artıgerçek