Toplamda 2.000 erkek ve 500 kadın aday olmak üzere 2.500 asıl aday polis memuru olarak yetiştirilecek.

Büyükşehir ve İştiraklerinde 12 Yeni İş İmkanı ile Personel Alımı: Başvurular Başladı! Büyükşehir ve İştiraklerinde 12 Yeni İş İmkanı ile Personel Alımı: Başvurular Başladı!

Sınav Süreci ve Sonuçlar

25.000 aday, (20.000 erkek ve 5.000 kadın) olarak sınav aşamalarına katılmak üzere çağrıldı. 2024 yılı PMYO giriş sınavı sonuçları, Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinde yayımlandı. Adaylar, sonuçlarını ve yedek planlamaları bu site üzerinden takip edebilirler.

Sınav Aşamaları ve Değerlendirme

Adaylar, PMYO sınavlarından önce ön sağlık kontrolünden geçtiler. Sınav süreci, iki aşamalı olarak gerçekleştirildi: Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı. Değerlendirme, aşağıdaki kriterlere göre yapıldı:

  • Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Puanı: Fiziksel Yeterlilik Sınavı puanının %25'i, Mülakat Sınavı puanının %50'si ve adayın en yüksek puanının %25'i dikkate alınarak hesaplandı.

Sonuçlara göre, 2.000 erkek ve 500 kadın aday için asıl, yedek ve başarısız listeleri ayrı ayrı düzenlendi.

Sonuçları Öğrenmek İçin

2024 PMYO sınav sonucunu öğrenmek için buraya tıklayın. Adayların sonuçları ve yedek planlamalar için resmi internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önemle tavsiye edilir.