Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor Hakkâri'de Kış Hazırlıkları: Vatandaşlar Yaylalarda Süt Alıyor

Bu iddialar üzerine açıklamalarda bulunan Esat Canan, saldırıya dair önemli detaylar paylaştı.

Canan, olayın bir saldırı mı yoksa bir gözdağı mı olduğu konusunda emin olmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Birkaç şahıs silahla evime ateş ettiler. Saldırı mıydı, gözdağı mıydı bilemedim. Benim kimseye bir kinim ve düşmanlığım hiç olmadı. Silah sıkan ve sıktıranlarla işim olmaz.” Hakkari'de son zamanlarda yaşanan bazı olumsuz olaylara dikkat çeken Canan, bu olayların halkı olumsuz etkilediğini vurguladı ve "Biz Hakkari halkı olarak bir bütünüz. Birbirimizi sevmek ve desteklemek zorundayız. Büyütülecek bir durum söz konusu değildir. Saldırı ve suikast olarak da görmedim. Arayan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Esat Canan Kimdir?

Esat Canan, 1950 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. Siyaset hayatına Demokratik Katılım Partisi (DKP) kurucu üyesi olarak adım attı. 1991 yılında ANAP’tan, 2002 yılında CHP’den ve 2011 yılında HDP’den Hakkâri milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarında bulundu. Esat Canan, iyi düzeyde Kürtçe ve İngilizce bilmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır.