POLİTİKA

Gültan Kışanak: Ben de el yükseltiyorum, sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ve CHP lideri Özgür Özel'in açıklamaları sonrası Gültan Kışanak "Ben de el yükseltiyorum, belki 29 Ekim'de sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz" dedi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı "umut hakkı" çağrısından donsonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "El yükseltiyorum, ben de Kürtlere devlet teklif ediyorum" çıkışı geldi.

Bahçeli grup konuşmasında ayrıca “Tecrit kaldırılsa gelsin DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun da örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın. Bunu sineye çekmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak da Bahçeli'nin çıkışı sonrası bir açıklamalarda bulundu.

'ÖCALAN'IN SESİNİ DUYABİLİRİZ'

Kışanak İlke TV'de katıldığı yayında "Ben de el yükselterek çağrıda bulunayım. Belki 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz" diye konuştu.

Kışanak'ın sözleri şöyle şöyle:

"Herkes el yükseltiyor ya ben de birazcık elimi yükselterek kapatayım istiyorum. Ama el vererek değer yükseltmek istiyorum yani öyle sadece başkalarına talepte bulunarak değil.
Birileri en yükseltmeye yarışına girmişken belki 29 Ekim cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz belki de. Bence en yükseltmekten bahsederken de böyle bir hazırlık yapsalar. Bu eli yükseltenlere çağrı yapıyorum"