İl Afet ve Acil Durum Müdürü Resul Karadeniz, Şube Müdürleri Ferit Güney ve Metin Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla arama kurtarma çalışmalarına katılan Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneğini ziyaret etti.

Çalışmalara katılanlara teşekkür eden Karadeniz, dernek yönetiminin istek ve taleplerini dinledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Resul KARADENİZ, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından afet bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına destek veren CİSAD Derneği’ni ziyaret ederek, Türkiye Dağcılık Federsayonuna Bağlı Hakkari İl Temsilcisi Naci ERTUNÇ, CİSAD üyelerinin gösterdikleri üstün özveri nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Hayat kurtarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Karadeniz, toplum olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü tüm ekibe minnet duyduklarını ifade etti.

CİSAD ekibinin cesaret ve özveriyle çalışmalara katıldığını vurgulayan Karadeniz “Deprem sonrası yaşanan bu zorlu süreçte, birlikte dayanışma içinde olmanın önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu zorlu süreçte,CİSAD ekibinin gösterdiği özveri, cesaret ve fedakarlık takdire şayandır.

Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Bu gibi doğal afetlerde bir araya gelmek ve birbirimize destek olmak, insanlığımızın en temel değerlerinden biridir. CİSAD ekibi, bu değerleri hayata geçirerek, depremzedelerin yanında yer alarak, bir kez daha göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Böyle zamanlarda devlet ve sivil toplum kuruluşlarının el ele dayanışma içerisinde olduğuna değinen KARADENİZ,, her tür felaket ve sıkıntının üstesinden birlik beraberlik ile gelineceğini dile getirdi.