Hakkari Haber

Hakkari Üniversitesi'nden uzaktan eğitim kararı

Hakkari Üniversitesi 2021 – 2022 eğitim öğretim sezonunda ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı birinci sınıf öğrencilerine uzaktan eğitim verme kararı aldı.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de uygulanabileceğini açıklamıştı. Hakkari Üniversitesi Senatosu da yeni eğitim sezonunda alınan tedbirler ile ilgili bir dizi karar aldı.

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan ve ‘Hakkari Üniversitesi 2021 – 2022 Eğitim- Öğretim Yılı Uygulama İlkeleri’ başlıklı duyuruda koronavirüs salgını nedeniyle Üniversite Senatosu’nda bazı karar alındığı kaydedildi.

Alınan kararla yeni eğitim öğretim sezonu takvimi şu şekilde işleyecek:

*04 Ekim 2021 - 15 Ekim 2021 tarihleri arasında oryantasyon eğitimi ile birlikte, önlisans ve lisans programlanmızdaki tüm dersler uzaktan eğitim yöntemleriyle işlenecektir.

*Zorunlu ortak derslerin (Si dersleri) mevcut durumda uzaktan eğitim yöntemleriyle işlenecek olması, hazırlık ve 1. sınıf derslerinin büyük oranda teorik derslerden oluşması nedeniyle, 18 Ekim 2021 tarihinden itibaren, ön lisans ve

lisans programlanna kayıtlı hazırlık sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz ve bahar dönemlerindeki tüm dersleri ve sınavları uzaktan eğitim yöntemleriyle çevirimiçi (senkron ve asenkron) olarak işlenecektir.

Uygulama ve mesleki derslerin ağırlıklı olduğu ön lisans ve lisans

programlarındaki diğer tüm sınıfların (2. 3. ve 4. sınıflar), tüm dersleri ve sınavlanı

18 Ekim 2021 tarihinden itibaren, yüz yüze yapılacaktır.