Hakkari'de Baba, Kızının SGK Tarafından Mağdur Edildiğini Söyledi Hakkari'de Baba, Kızının SGK Tarafından Mağdur Edildiğini Söyledi

Edinilen bilgilere göre, yangın Keklik Pınar Mahallesi'nin Üniversite yolu üzeri ile Kayak Merkezi yolunda bulunan tepelik alanda başladı. Anızların neden ateş aldığı henüz belirlenemezken, bölgede yoğun bir duman kütlesi oluştu.

Yangın ihbarı alır almaz harekete geçen itfaiye ekipleri, olay yerine hızlıca intikal etti. Hazır kıta halindeki ekipler, alevlere müdahale etmek için büyük bir özveri ile çalıştı. Yarım saat süren yoğun mücadele sonucunda, tepelik alandaki anız yangını kontrol altına alındı ve büyümesinin önüne geçildi.

Yetkililer, özellikle hava sıcaklıklarının artış gösterdiği bu günlerde anız yangınlarının daha sık yaşanabileceğini belirtti. Çevredeki yoğun duman nedeniyle hava kalitesinin de etkilendiği gözlemlendi. Bu durum, vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve olası yangınlara karşı tedbirli davranmalarını gerektiriyor.

Yetkililer, yangınların önlenmesi ve yayılmasının engellenmesi için vatandaşlara dikkatli olmaları ve özellikle ateşle ilgili her türlü faaliyet konusunda temkinli davranmaları yönünde uyarılarda bulundu. Anız yangınlarının çevreye verdiği zararların önüne geçmek için halkın duyarlılığının büyük önem taşıdığı vurgulandı.