Ulu Cami önünde bir araya gelen grup daha sonra Altay Caddesinden Hakkari Valiliği önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama İlim Yayma Cemiyeti Hakkari İl Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz tarafından yapıldı.

Hakkarili SSPE hastası Çetinkaya: Hayatını kaybetti Hakkarili SSPE hastası Çetinkaya: Hayatını kaybetti

Karadeniz, Filistinlilerin yanında olduklarını göstermek için alanlarda olduğunu söyledi.

Dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için alanlarda olduğunu ifade eden Karadeniz, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. İsrail devlet terörünü uygulamaktadır.

Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı. Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda Cenin’de, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, Siyonist ve emperyalist İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor. Filistin, her geçen gün siyonist İsrail’in saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Bizler yaşanan tüm süreçlerde şunu net bir şekilde gördük; yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. İsrail, her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi.

Filistin halkının özellikle de Gazze şeridinde yaşayan mazlumların insanlık dışı saldırılara, katliamlara ve soykırıma karşı verdiği mücadele bir İstiklal mücadelesidir, haklı bir mücadeledir, meşru bir mücadeledir. Ayrıca belirtmeliyiz ki Filistin halkının şanlı direnişi, sadece bir milletin var olma direnişi değil, aynı zamanda ümmetin ilk kıblesi olan Kudüsün savunmasıdır, yani İslam ümmetinin onur mücadelesidir. Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Şunu çok iyi biliyoruz ki yıllardır İsrail’in başlattığı ve yaktığı bu ateş kendisini yakacak bir ateştir. Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren emperyalist rejimi İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.

Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Katılım ve desteklerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. ‘’ dedi.

Yürüyüşe AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Hakkari Eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek , Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, MHP İl Başkanı Fatih Öztepe, Sağlık Sen İl Başkanı Nazif Arslan, TÜGVA Hakkari İl Başkanı Harun Aşan, İHH İl Başkanı Orhan Temel, ‪ İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı Ramazan Özdemir, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter,Kızılay İl Başkanı Recep Bozkurt,ASKF ile çok sayıda vatandaş katıldı.