İmza törenine Hakkari Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rıfat ERTUŞ ve Hakkari Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Cemal ULUTAŞ katıldı.

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Hakkari Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü arasında "Emekliler Yıl kapsamında Üçüncü Yaş Üniversitesi programı dahilinde aşağıda belirtilen faaliyetlerin uygulanması için işbirliği protokolü imzalandı. imza törenine Hakkari Sosyal Güvenlik İl Müdürü Rıfat ERTUŞ ve Hakkari Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Cemal ULUTAŞ katıldı.

İşbirliği protokolü ile emeklilerin sosyal refah düzeyini geliştirmek ve onların kendi bilgi ve tecrübelerinden yararlanılarak potansiyellerini kullanabilmeleri için uygun ortamların yaratılması hedefleniyor.

Hakkari Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Hakkari Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile düzenlenebilecek faaliyetler.

Üçüncü yaş üniversitesi programına katılımın teşvik edilmesi, programın duyurulması, içeriğinin zenginleştirilmesi

Hayat boyu öğrenme merkezi, sürekli eğitim merkezi, vb. emeklilere yönelik programların oluşturularak katılımın teşvik edilmesi,

Emeklilere hitap edebilecek uzaktan eğitim programlarının oluşturulması, programla ilgili

içeriklerin (kitap, makale, video vb.) sağlanması. Fakültelerin ilgili bölümleri ile "bitki balımı, arıcılık, mantarcılık ve konularda seminerlerin

düzenlenmesi, ücretsiz fide, tohum dağıtımı Fotoğrafçılık, aşçılık, pastacılık gibi alanlarda emeklilere yönelik kursların, atölyelerin açılması

Seminerlerin düzenlenmesi Emekliler yönelik tiyatro gösterisi, müzik dinletisi gibi etkinliklerin düzenlenmesi.

Sanat atölyelerine (ebru, kil, resim, vb) sanat guruplarına (koru, müzik topluluğu, vb)

emeklilerin katılımının sağlanması.

Emeklilere yönelik manevi destek uygulamalarının (Dini gündelikler, Kuran-ı Kerim) sağlanması.

Emeklilere yönelik dijital okur yazarlık eğitimleri verilmesi.

Girişimcilik programlarına emeklilerin katılımı.

İlimizde ikamet eden emeklilerimizin Türkiye Yüzyılı emektarlarımızą 31/12/2024 tarihine kadar sürecek özel tenzilat/indirimler sunan işyerlerine "emekliler gov.tr" web sitesinden FIRSATLAR sekmesinde erişilebilirler.

Aynca il mizde ikamet eden emekli ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere Van Lokman Hekim hastenesi ve Van Lokman Hekim Hayat Hastanesi 08/07/2024 tarihinden 31/12/2024 tarihine kadar klinik ve polikliniklerde indirim uygulanacağı" ifade edildi.