Hakkari coğrafi konumu, iklimi, topografyası ve toprak şartları nedeniyle erozyona ve kuraklığa karşı son derece hassas bir yapıya sahip.

Bununla birlikte kent merkezine bağlı köylerde iklim değişikliği ve insan etkinlikleriyle birlikte erozyon ve kuraklığın etkileri giderek artıyor.

Hakkari'de JİNNEWS Muhabiri Rabia Önver’in Evine Polis Baskını Hakkari'de JİNNEWS Muhabiri Rabia Önver’in Evine Polis Baskını

Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü 'Erozyon Kontrol Projesi' kapsamında Durankaya Beldesi Pınarbaşı Mahallesi'nde rehabilitasyon çalışması gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 100 Hektar alanda 2000 metreküp çuvallı set ile 276 metreküp kuru duvar yapıldı.

Kurumdan alınan bilgiye göre, toprağın yüzeysel akışla beraber taşınmasını önlemek ve erozyonla kaybolan toprak miktarını asgari seviyeye indirmek amacıyla yapılan çalışmada, topraktaki organik madde miktarını koruyarak toprak verimliliğini arttırılması hedefleniyor.

Su, bitki ve toprak dengesini yeniden tesis etmek için hayata geçirilen proje ile tabanda bulunan tarım arazilerinin korunması sağlanacak.

Arazi tahribatının önüne geçmesi öngörülen çalışma ile aynı zamanda doğal alanlarda da ekolojik ve ekonomik verimliliğin artırılması bekleniyor.