Hacı adayları aşı öncesi Toplum Sağlığı Merkezi tabiplerinden Ahmet Çalık tarafından Temel Sağlık Bilgileri konusunda bilgilendirildi.

Doktor Çalık hacı adaylarına verdiği eğitimde, mutlaka uygulanması gereken sağlık kurallarının yanında temizliğin önemine vurgu yaptı.

AKP İktidarının Ekonomik Maliyeti: 22 Yılda Faiz Giderleri ve Borçlar Rekor Kırdı AKP İktidarının Ekonomik Maliyeti: 22 Yılda Faiz Giderleri ve Borçlar Rekor Kırdı

Sürekli kullanılan ilaçların yeteri kadar alınması gerektiğini belirten tabip Çalık, “salgın ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için maske kullanmaları, kişisel temizliğe önem vermeleri, güneş altında çok kalmamaları, zorunlu durumlar dışında mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlara girmemeleri, özellikle uyku saatlerinde klimaları açık bırakmamaları, gölgelik yerlerde serinlemeleri, açık gıda almamaları, sık sık su tüketmeleri, ishal, kabızlık, baş dönmesi ve kusma gibi bir sorunla karşılaştıklarında hemen doktorlara başvurmaları gerektiğini” belirtti.

Kafile başkanı ve hacda görevlendirilen din görevlilerinin de hazır bulunduğu eğitimden sonra hacı adayları menenjit aşısı oldu.