Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ile Altınsu (Şapatan) köyü arasında yer alan ve ilçeye girişin sağlandığı yolda yaya kaldırımı olmaması tepkilere neden olmuştu.

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemi ile meclise soru önergesi verdi. Düşünmez önergesinin gerekçesinde Şemdinli ilçe merkezine giriş yapılan tek yol olan, noktanın aynı zamanda Sanayi Sitesi ve İlköğretim okulu güzergahında olduğunu belirtti.

Kulke Ürisa mevkiinde yaya kaldırımı olmadığı için söz konusu güzergahın vatandaşlar için büyük bir tehlike arz ettiğine dikkat çeken Düşünmez, yapılan tüm müracaatlara rağmen sorunun çözülmediğini savundu.

Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti;

* Hakkari Şemdinli ilçesi ile Altınsu (Şapatan) köyü arasında yer alan mevkide neden kaldırım bulunmamaktadır? Yurttaşlar için tehlike arz eden durumun sorumluları kimlerdir?

*Hakkari Şemdinli ilçesi ile Altınsu (Şapatan) köyü arasında yer alan ve Şemdinli’ye girişin olduğu tek yol olan mevkide kaldırım yapılması Bakanlığınızca programa alınmış mıdır, program dahilinde değilse ne zaman gerçekleştirilecektir?

*Söz konusu mevkide Anayol düzenlemesi ve kaldırım düzenlemesi yapılması sürecinin hızlandırılması ve oluşacak mağduriyetleri önlemek adına herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?

Hakkâri'de Yasadışı Altın Sevkine Geçit Yok: 6 Kilogram Külçe Altın Ele Geçirildi Hakkâri'de Yasadışı Altın Sevkine Geçit Yok: 6 Kilogram Külçe Altın Ele Geçirildi